Backchecking kan vara nyckeln till Ditt lags vinst!

 

 

 

Oavsett vilken typ av forechecking Ditt lag valt att använda sig av är det otroligt viktigt att ALLA förstår vikten av och sina olika roller och ansvar när det gäller backchecking.
Visserligen syns inte bra backchecking i nån poängliga men det är precis lika viktigt som att göra mål.
Här kommer fem korta tips på hur DU kan bli bättre på backchecking:


1.)    Det första Du måste göra är att identifiera vilken motståndare som blir Ditt ansvar. Till exempel i en 2 mot 3 situation väljer Din försvarare ut vilken motståndare han tar och kommunicerar det till Dig som backcheckar så Du vet vilken motståndare Du ska välja. Allt för ofta ser man två som går på samma motståndare och lämnar en eller flera helt utan markering.


2.)    När Du valt ut vilken motståndare som är ”Din” gäller det att snarast komma ikapp och gå in kropp vs kropp och blad vs blad för att sakta ner, störa och förhindra att han kan ta emot pass eller skjuta.


3.)    Hur viktigt det än är med det i punkt 2 är det viktigt att Du inte slashar/hakar/trippar motståndaren. Här är Ditt viktigaste vapen skridskoåkning. Åk ikapp – haka Dig inte ikapp och sluta aldrig att åka innan Du lyckats med det Du gör. Det går att lyckas med detta utan att riskera utvisning.


4.)    Låt INTE Din motståndare lura bort Dig på isen. Om han gör det beror det med största sannolikhet på att Du inte har tillräckligt med hjärta och glöd. Att bara vara nära sin motståndare räcker inte, Du måste vara lika tight på honom som tapen på Ditt blad! Att veta var motståndaren är nånstans är inte att markera ut honom, att se var han är är inte att markera ut honom, att vara beredd att markera är inte att markera ut honom, ATT VARA DÄR OCH PÅ ÄR ATT MARKERA UT!


5.)    Se till att vara på rätt sida om Din motståndare dvs mellan hans kropp och Ditt mål. Stanna i ”markera ut-läge” tills dess att Du VET att Ditt lag har kontroll på puck inte tills dess att Du TROR att Ditt lag har kontroll.


Glöm aldrig att…
Hockey är ett två-vägsspel. Du måste vara lika bra I spelet åt båda håll för att vara en tillgång för laget. Backchecking hänger mest på hjärta, glöd och viljan att återta pucken till Ditt lag.


Att göra de mindre glamorösa sakerna som t.ex. backchecking kan vara skillnaden mellan vinst och förlust!


//Lasse Billing

Kommentarer
Postat av: Togge

En väldigt viktig egenskap som alltför sällan uppskattas. En bra tvåvägsspelare är det bästa ett lag kan ha.

2011-02-16 @ 12:53:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0