Officesäsongen har startat - Hur blir jag snabbare?

Här kommer några tips för att på officesäsongen träna snabbhet:

-       För att vara snabb innebär det att Du måste vara snabb. Låter konstigt men det betyder att Du bör genomföra övningar som kräver att Du är snabb. Ju mer och ju oftare Du öva på detta sätt ju mer vana kommer Dina muskler att bli vid att arbeta snabbt och Du blir därmed snabbare.

-       Var noggrann med att Du efter varje övning Du genomfört vilar 4-5 gånger så länge som Du övade. Detta ger Dina snabba muskelfibrer en chans att återhämta sig. Om Du inte ger de snabba musklerna chans till återhämtning kommer Du endast att träna kondition.

-       Utför gärna övningar tillsammans med en kamrat för det kommer förmodligen väcka vinnarinstinkten i Dig och göra att Du utför övningarna snabbare än om Du vore ensam. Dessutom är det roligare.

-       Utför endast övningar som inte är längre än 15 sekunder då de snabba muskelfibrerna endast tar åt sig av träningen de första 12-15 sekunderna.

Här är några förslag på övningar:

-       Snabba fötter i en stege – Lägg ut en stege på marken och spring med snabba steg igenom den i olika mönster som Du kan hitta på själv. Har Du ingen stege kan Du lägga hopprep eller rita med kritor på asfalten. Hoppa/spring både fram/bakåt och i sidled.

-       Använd en bänk eller liknande och sätt växelvis upp en fot i taget på bänken under 15 sek så många gånger som möjligt.

-       Sprint. Spring sträckor mellan 10 till 20 meter i högsta fart och vila tre gånger så länge som det tog att springa sträckan. Gör detta gärna med en kamrat för att öka på vinnarinstinkten.

-       Spring nerför en backe så att du får vanan att förflytta fötterna snabbare än vad din kropp är van vid att springa. Var försiktig dock då det är lätt att ramla.

-       Löpning i uppförsbacke antingen rakt upp eller i slalom.
Ja det var några förslag och med hjälp av dessa kan Du nog lista ut hur Du ska träna och andra övningar i samma stil.
Lycka till!
//Lasse Billing

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0